Familjen till miljardären Howard Marks äger „meningsfull mängd“ av Bitcoin

Andrew Marks, son till Oaktree Capital Group grundare Howard Marks, innehar nu Bitcoin.

Howard Marks, den mest framstående nödskuldsspecialisten som grundade Oaktree Capital Group, nämner att hans familj nu äger en ”meningsfull mängd” Bitcoin Circuit liksom andra kryptovalutor i sitt senaste memo till kunder.

Detta gör hans son, Andrew Marks, som är „ganska positiv“ på den nyutvecklade tillgångsklassen.

Övergivande avskedande från knä

Tidigare har Marks uttryckt hård skepsis mot Bitcoin och hävdat att det inte skulle ha något ämne på lång sikt:

„På lång sikt tror jag att det kommer att visas att det inte har något ämne.“

Han förklarade sedan att människor bara gick in i Bitcoin eftersom de förväntade sig att antalet skulle öka, inte på grund av kryptovalutans inneboende fördelar:

”Inte för att de kan ange dess inneboende fördelar. Inte för att de kan bedöma det inneboende värdet. Men bara för att de tror att det går upp. ”

Miljardären skriver att det är naturligt att värdeinvesterare är tvivelaktiga eftersom det minskar sannolikheten för förluster, men han medger att hans skepsis gentemot Bitcoin „inte har gått ut hittills.“ Ändå varnar han för att berättelsen är „långt ifrån helt skriven.“

Bitcoin steg till en ny heltidshöjd på $ 42.000 den 8 januari innan den drog sig hela vägen till $ 30 246 den 11 januari i sin värsta krasch sedan mars 2020.

Tekniska framsteg och värderingsutmaningar

I sitt memo rekommenderade Marks investerare att ta hänsyn till snabba tekniska framsteg medan de fattar beslut:

„De grundläggande ekvationerna för finansiering byggdes inte för att hantera högsiffrig tillväxt så långt ögat kan se, vilket gör värderingen av snabba odlare till en komplicerad fråga.“

Han pekar på S&P 500-indexet som fortsätter att skriva ut hela tiden efter att ha lagt till högflygande Tesla förra månaden.

„Som Andrew påminner mig flera gånger är det svårt att göra ett övertygande fall att dagens marknad är för hög om du inte kan förklara varför teknologiledarna är övervärderade.“